Om alles vlot te laten verlopen en om elk kind voldoende oefenkansen te geven is het belangrijk dat het kind zo vaak mogelijk oefent en dit steeds op hetzelfde niveau.
Om dit te bereiken is er best:
regelmatig overleg tussen verschillende partijen
Alle partijen die betrokken zijn bij het leesproces van het kind sluiten best aan: de (zorg)leerkracht, de ouders, de logopedist(e),…
een heen-en-weer-blad om het niveau door te geven
Via een heen-en-weer blad kan het niveau aan alle partijen doorgegeven worden zodat het kind in de klas, thuis en bij de logo of zorgleerkracht steeds op hetzelfde niveau oefent. Alleen op deze manier is automatisatie mogelijk.
het plan van aanpak als vertrekpunt
Het vertrekpunt is het plan van aanpak.
Dit is de analyse die je maakte in de eerste fase (lezer-scan). Deze tool vormt de basis en wordt dan ook door alle betrokken partijen gevolgd. Zo weet iedereen op welke letters of op welke woordstructuren er geoefend kan worden.
Deze website kwam tot stand in het kader van het project ‘samen lezen in een klas buitengewoon onderwijs, hoe doe je dat?’, een defiscaliseringsproject 2020-2021 uitgevoerd in de
expertisecel Inclusive Society (dienst Research&Expertise, UCLL)
Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!
Disclaimer
Niets van de gegevens verzameld via deze website wordt doorgegeven aan derden. We volgen het privacy- en cookiebeleid van UCLL.